Die gasten hebben dus geen idee wat voor iets prachtigs hen te wachten staat he. De heuse live openbaring van de Kerk van de Kalebas maakt zondag om 15u (tot 15u10, so don’t be late !) haar opwachting op onderstaand festival ! Zoals gisteren al beloofd ook vandaag weer een fotootje van de vooruitgang van dit project….

ZARADI TEBE – ECOLOGISCH POËZIE- EN STRAATTHEATERFESTIVAL

Zaterdag 4 juni 2011 vanaf 12.00u (gratis)
Zondag 5 juni 2011 vanaf 12.00u (gratis)

De zomer staat weer voor de deur en zoals elk jaar bruist Gent dan van de grote en kleine festiviteiten. En omdat het niet altijd Gentse Feesten moeten zijn, pakt het Gentse dichterscollectief De Wolven van La Mancha op 4 en 5 juni uit met een ecologisch poëzie- en straattheaterfestival. In het Pierkespark, waarbij De Vieze Gasten hun thuisbasis hebben.

ECOLOGISCH FESTIVAL
Met ‘Zaradi Tebe’ (Sloveens voor “omwille van jou”) presenteren De Wolven een bruisend festival vol poëzie, straattheater, performance en muziek. Uniek aan het festival is de ecologische benadering: de organisatie wil de ecologische voetafdruk van het festival zo klein mogelijk houden. Concreet betekent dat: een festivalgids op gerecycleerd papier, een trailer van het bedrijf Ecostream om zonne-energie op te wekken, herbruikbare wisselbekers en jetons, afvaleilanden & ook alle straattheateracts op het festival nemen ‘ecologie’ en ‘duurzaamheid’ als uitgangspunt.
De ultieme combinatie van dit alles wordt ‘Sans Sjas’: ecologische toiletten die ingericht worden door kunstenaars en opgeluisterd worden door Tablo’h Vivant. Deze straattheatergroep speelt op een ludieke wijze in op uw sanitaire bezoekjes.

Zaradi Tebe wordt een uniek evenement voor jong en oud, vol verrassende acts uit binnen- en buitenland. Laat u meevoeren naar een plek waar verwondering nooit veraf is en dromen nog bestaan. En om u helemaal over de streep te trekken: het festival is gratis en voor iedereen!

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !