Na 62 bloedstollende episodes van de bijzondere prentenreeks “Tiny” zijn er nu twee Tiny-prenten uitgebracht in zeefdruk. Tijdens de kunststripbeurs in Groningen op 28 augustus worden de zeefdrukken gepresenteerd.

Eerder dit jaar waren originele Tiny-prenten te zien tijdens de expositie Absurdism Is Our Religion in galerie Ship Of Fools te Den Haag. Wouter Diesveld, bekend van de prozaïsche cartoonbundel “Muis Mollie zet Bussen In” (De Blauwe Bloem, 2008), is met deze opvallende ‘Tiny-stijl’ een nieuwe richting ingeslagen.

Tiny – een markante transformatievrouw
De vele duizenden streepjes en cirkels vertolken het verhaal van een vrouw die langzaam uiteenvalt in elementaire deeltjes. Wat begint met een onschuldige variatie in haarkleur groeit uit tot een dramatische full-body metamorfose. De deeltjes hergroeperen zich tot indrukwekkende geometrische constellaties.
Sinds 2009 verschijnt er wekelijks een nieuwe ‘toestand’ van Tiny die gepubliceerd wordt op wdcartoons.com, panzerfaust.org en kutbinnenlanders.nl. Een gestaag groeiende schare fans is inmiddels verslaafd geraakt aan de serie. De zeefdrukken worden in eigen beheer uitgegeven in een oplage van 55 exemplaren, genummerd en gesigneerd. De originele prenten zijn gemaakt met potlood. In samenwerking met Krijger Zeefdruk is gezocht naar een uitgekiende mix van kleuren om de authenticiteit van de prenten te waarborgen.

Voorinschrijving
Voorinschrijving is mogelijk door een mail te sturen naar wouter@wdcartoons.com met als onderwerp ‘Voorinschrijving Tiny zeefdruk’.
U reserveert daarmee een zeefdruk die u tijdens de kunststripbeurs in Groningen kunt afhalen – of indien u niet in de gelegenheid bent wordt de zeefdruk per post verzonden. Geef hierbij aan om welke Tiny-prenten het gaat – Tiny 35 en/of Tiny 48.

Zeefdruk “Tiny 35” (zie afbeelding onderaan artikel)
Afmetingen afbeelding: 18 x 22 cm
Afmetingen papier: 24 x 30 cm
Kleuren: 4
Oplage: 55
Prijs: EUR 40,-

Zeefdruk “Tiny 48” (zie afbeelding bovenaan artikel)
Afmetingen afbeelding: 18 x 20 cm
Afmetingen papier: 24 x 30 cm
Kleuren: 4
Oplage: 55
Prijs: EUR 40,- http://www.wdcartoons.com
http://kunststripbeursgroningen.blogspot.com

 
Wouter Diesveld
Wouter Diesveld
Wouter Diesveld groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Hij studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. In 1999 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma Jozef de Weerwolf. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in vier talen.

In de jaren '90 en '00 was hij ook in Duitsland actief, onder meer als televisiepresentator. Zo presenteerde hij in 1997 het jeugd/kerstprogramma Ich steh an deiner Krippe hier en in 2007 de making of van Brontobol. In Nederland presenteerde hij datzelfde jaar het Kinderen voor Kinderen Festival.

www.wdcartoons.com