De vastgeplakte munt op de tegel voor zwerver Jan Schellekens in de Walk of Fame in de Alexanderstraat in Tilburg wordt niet weggehaald. Dat heeft de organisatie van Tilburg 2009 bekendgemaakt.

Een aantal Tilburgers krijgt als eerbetoon een eigen tegel in de Walk of Fame met hun naam erop. Het hele jaar door worden er in totaal dertig gelegd. Drie weken geleden kreeg Schellekens een tegel, waarop ex-nachtburgemeester René van Densen op zaterdag 15 augustus uit protest een munt van 50 eurocent op de tegel voor de zwerver plakte.

“De keuze van de jury voor Schellekens maakt weer eens duidelijk dat Tilburg vooral haar anti-helden lijkt te eren. Met name intellectuelen en niet-volkse Tilburgse bekendheden ontbreken vooralsnog tussen de tegels”, aldus Van Densen. Tilburg 2009 coördineert de festiviteiten in dit feestjaar waarin Tilburg precies twee eeuwen terug stadsrechten kreeg. Een woordvoerder van de organisatie beschouwt het plakken van de munt als een ‘erg ludieke actie’ van Van Densen. “Wij hebben er geen problemen mee. We hebben al een aantal mensen gezien die probeerden om de munt eraf te krijgen.” Dat is vooralsnog niet gelukt: deze dinsdagmiddag zat de munt er nog gewoon op.

De woordvoerder verklaarde verder dat de tegels bedoeld zijn voor mensen die veel voor de stad hebben betekend óf die erg bekend zijn. Schellekens zou in die laatste categorie vallen.

 
Kutbinnenlander Admin
Kutbinnenlander Admin
Ik ben hier God ja! De KutBinnenlanders.nl admin is natuurlijk verheven boven al dat schrijvergepeupel. Wat die kunnen schrijven wat ze willen, maar dat deert hem niet, maar één druk op de knop en zij kunnen allemaal niks meer. Niet dat ik misbruik maak van die macht. Dat zou ik natuurlijk nooit doen. Muha. Ha. Ha.