Of Kami komt, kon de organisatie niet bevestigen. Maar verscheidene andere bekende Sesamstraat-hangjongeren zullen naar verwachting wél aanwezig zijn en passanten lastigvallen, in Klein KutBinnenlandië, het dwergendorp in het westen des lands. Klein gebleven door klein te blijven. Het is onderdeel van een uitwisselingsproject waarbij hangjongeren aangespoord worden zich tijdelijk ergens anders te bevinden. Als het aanslaat, kan het model wellicht in andere steden toegepast worden. Buurtbewoners uit Sesamstraat laten zich enthousiast uit over het initiatief: ‘We durfden al bijna niet meer over straat, dag en nacht staan ze daar, bananen in hun oren te steken, of in enge zwarte kledij over getallen te brabbelen. Verscheidene buurtbewoners worden ook onbeschaamd aangesproken en gevolgd bij iedere passage, zelfs als je gewoon even wat bij de supermarkt wilt gaan halen krijg je Pino achter je aan waggelend.” Dat het probleem zich feitelijk enkel verplaatst heeft, en dan ook nog maar tijdelijk, stoort ze niet: “al was het maar voor een uurtje, we hebben nu in ieder geval even wat rust. Ze doen dag in dag uit alsof het hun straat is, je vraagt je soms toch wel eens af of die kinderen überhaupt wel een opvoeding meekrijgen.” In Madurodam kunnen bezoekers Elmo zijn shots toedienen, meedenken met Bert over wereldheerschappij, of zich onzedelijk laten betasten door Ernie ‘zelfs met een rubber eendje als het moet’. Tevens kunnen de deelnemers, tot 12 jaar, hun 8th-life crisis (gaat het schijnbaar ‘helemaal worden in 2009’, aldus de organisatie) laten checken.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !